(Τα βάζεις κάτω...τα μπερδεύεις...και τα βρίσκεις ότι όλα μηδέν)

Τρίτη, 22 Μαρτίου 2011

ΣΠΙΤΙΚΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Συστατικά
1 λίτρο φρέσκο γάλα
μισό κεσεδάκι πρόβειο παραδοσιακό γιαούρτι για πυτιά (περίπου 2 γεμάτες κ.σ.)

1.Βράζετε όλο το γάλα ώσπου να φουσκώσει εκτός από περίπου 1 κ.σ. που το κρατάτε χωριστά
2.Σε ένα μπωλάκι, ανακατεύετε καλά την πυτιά του γιαούρτιού μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη υδαρή μάζα, χωρίς σβωλάκια. Προσθέτετε το κρύο γάλα που κρατήσατε (περίπου μια κ.σ.) και ανακατεύεται μέχρι το μείγμα γίνει ομοιόμορφο.
3.Όταν το γάλα κρυώσει και φτάσει σε θερμοκρασία 38-42 βαθμούς Κελσίου με μια κουτάλα σούπας, ρίχνεται σιγά σιγά γάλα στο μείγμα της πυτιάς, ανακατεύοντας συνεχώς ώστε να αποκτήσει και η πυτιά σας την ίδια θερμοκρασία με το γάλα.
4.Ρίχνετε την πυτιά στο γάλα και ανακατεύετε καλά.
5.Βάζετε σε σκεύος της αρεσκείας σας το οποίο τυλίγετε με μια κουβέρτα και το αφήνετε μέχρι να πήξει. ΠΡΟΣΟΧΗ: από εδώ και στο εξής το γιαούρτι δεν πρέπει να κουνηθεί ΚΑΘΟΛΟΥ, γιατί δεν πρόκειται να πήξει.
6.Αφού πήξει, βάζετε το γιαούρτι στο ψυγείο και σερβίρετε όταν κρυώσει κάπως.

ΤΡΟΠΟΣ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ

ΣΕΡΒΙΡΕΤΕ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΣΕ ΠΥΛΙΝΗ ΤΣΑΝΑΚΑ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ 3-4 ΜΕΤΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΣΑΣ .Η ΘΕΣΗ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ:ΛΥΓΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΚΩΝΑ ΜΑΣ ΚΑΙ TOΠΟΘΕΤΟΥΜΕ (ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΕΞΙΟΧΕΙΡΕΣ)ΤΟ ΕΔΕΣΜΑ ΣΤΟΝ ΔΕΞΙΟ ΜΑΣ ΩΜΟ ,ΟΠΩΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑΣ.ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΠΡΟΤΕΤΑΜΕΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΟΥΜΕ ΙΣΟΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΩΣΤΗ ΣΤΟΧΕΥΣΗ.ΕΚΤΙΝΑΣΟΥΜΕ ΑΣΤΡΑΠΙΑΙΑ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΑΣ ΠΟΔΙ,ΦΡΟΝΤΙΖΟΝΤΑΣ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗ ΜΑΠΑ.ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ Ο ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ ΣΑΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΣΥΓΚΙΝΗΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥ ΜΕΙΝΕΤΕ ΑΞΕΧΑΣΤΟΙ...ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ Η ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΒΡΕΙ ΣΤΟΧΟ ΚΑΙ Η ΤΣΑΝΑΚΑ...Λ.Υ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΧΩΣΤΕ ΚΑΤΑ ΒΟΥΛΗΣΗ