(Τα βάζεις κάτω...τα μπερδεύεις...και τα βρίσκεις ότι όλα μηδέν)

Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011

ΔΙΚΗ ΕΠANAΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ανατρεπτική για τα μέχρι στιγμής δεδομένα στην δίκη των οκτώ κατηγορουμένων ως μελών της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» ήταν η κατάθεση στελέχους της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Ο μάρτυρας-τμηματάρχης της Αντιτρομοκρατικής κ. Παπαθανασάκης έφερε τα πάνω -κάτω στην δίκη λέγοντας χαρακτηριστικά «για κανέναν από τους κατηγορούμενους δεν υπάρχει κανένα στοιχείο ότι συμμετείχαν σε κάποια πράξη που αποδίδεται στον Επαναστατικό Αγώνα».
Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι οι Νίκος Μαζιώτης, Παναγιώτα Ρούπα, Κ. Γουρνάς -που έχουν αναλάβει την πολιτική ευθύνη της οργάνωσης- Χρ. Κορτέσης, Βαγγ. Σταθόπουλος, Σαρ. Νικητόπουλος, Κ. Κάτσενος και Μαρία Μπεραχά.
Ο τμηματάρχης της Αντιτρομοκρατικής - ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η υπηρεσία κατέγραψε μόνο περιστατικά», φράση που επανέλαβε πολλές φορές στην κατάθεση του.
Όπως μάλιστα υποστήριξε ο μάρτυρας «μέχρι και τις προσαγωγές, δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία για τη σύλληψη υπόπτων».
Στις αιτιάσεις του συνηγόρου υπεράσπισης Δημ. Κατσαρή (παρίσταται για τον Σαρ.Νικητόπουλο) ότι η προανακριτική κατάθεση του μάρτυρα και το διαβιβαστικό που συνέταξε η υπηρεσία του, «έστειλαν ανθρώπους στην φυλακή» ο μάρτυρας αρνήθηκε κάθε ευθύνη, παραπέμποντας στην κρίση των εισαγγελικών αρχών, για το ποιοι κάθονται στο εδώλιο.
Η υπεράσπιση έθεσε θέμα για την κατάθεση του συγκεκριμένου μάρτυρα, όπως έχει συμβεί και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις, υποστηρίζοντας πως είχε ασκήσει προανακριτικά καθήκοντα για τη συγκεκριμένη υπόθεση και ότι δεν είναι νόμιμη η κατάθεση του.

(ΑΠΟ ΤΟ http://www.zougla.gr/)


3 σχόλια:

 1. γιαγαλαξυδιακός14 Δεκεμβρίου 2011 - 4:09 μ.μ.

  Και η δήλωση-απάντηση από τα μέλη του Ε.Α:
  http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1362604

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. γιαγαλαξυδιακός14 Δεκεμβρίου 2011 - 9:09 μ.μ.

  μου φάνηκε περισσότερη σημασία έχουν τα λόγια των κατηγορούμενων παρά των κατήγορων και των υπερασπιστών. δε λέω να αντιστραφούν οι ρόλοι, αλλά τουλάχιστον να ξεδιαλύνουν να μην περιμένουμε από τμηματάρχες, δήθεν αδέκαστους ή αθώους

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ETΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟ.ΤΟ ΟΛΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟ ΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ ΑΥΤΗ ΘΕΩΡΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΧΘΡΟ ΤΗΣ ΤΟΥΣ ΜΗ ΕΝΤΑΓΜΕΝΟΥΣ,ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥΣ.ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΤΙΣ ΦΑΤΣΕΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Ε.Α ΚΑΙ ΤΩΝ Π.Φ ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ ΜΟΣΤΡΑΡΕΙ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ ,ΕΝΩ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΗΚΕ Ο ΠΑΙΔΑΡΕΣΤΗΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ,Ο ΓΑΒΑΛΑΣ(ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΤΟΝ ΠΡΟΔΩΣΕ ΤΟ ΜΑΥΡΙΣΜΑ),ΚΑΙ Ο ΜΑΚΗΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥΡΟ,ΟΙ ΠΟΥΤΑΝΙΤΣΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ.
  ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΞΩΝΤΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΦΩΝΩΝ ,ΜΕ ΔΗΜΕΥΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ(ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ) ,ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗ ΑΚΟΜΑ ΜΕ ΠΟΙΝΕΣ ΥΨΗΛΩΝ ΧΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ...ΟΙ Ε.Α ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΗΝΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΘΙΚΙΑ ΔΕ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑΤΗΝ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΧΩΣΤΕ ΚΑΤΑ ΒΟΥΛΗΣΗ