(Τα βάζεις κάτω...τα μπερδεύεις...και τα βρίσκεις ότι όλα μηδέν)

Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2012

ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ-MAOYTXAOYZEN

Οι Ες‐Ες έδεσαν έναν Πολωνό αγκαλιά με τέσσερις πεθαμένους και τον άφησαν έτσι τέσσερις μέρες στην απομόνωση.
Όταν την πέμπτη μέρα βγήκε,γύριζε από παράγκα σε παράγκα κι έλεγε πως οι πεθαμένοι του είπαν ότι «ο Στάλιν θα'ρθει το Μάη..».
 Τις νύχτες βλέπαμε λάμψεις χαμηλά στον ορίζοντα. Νύχτα με τη νύχτα οι λάμψεις έρχονταν πιοκοντά στο στρατόπεδο. Ένας Ες‐Ες με φώναξε να του ξελασπώσω με το σκούφο μου τις μπότες πουφορούσε.
Ύστερα με διάταξε να τις παστρέψω με τη γλώσσα μου. Ένας φίλος του τον πλησίασε καιπιάσανε ψιλή ψιθυριστή κουβέντα. Τον άκουσα να λέει πως οι δικοί τους«έρχονται για μέσα». Στο δάσος που κύκλωνε το στρατόπεδο οι μελλοθάνατοι πριν εκτελεστούν ανοίγανε τους λάκκους τους.
Σ' ένα λάκκο,το χώμα που σωριάζανε στο πλάι ξανακύλησε τρεις φορές μέσα,έτσι σαν έναθεόρατο αόρατο φτυάρι να το' σπρωχνε.
 Ο Ες‐Ες που επόπτευε,χλώμιασε,πήγε και το ανάφερε στο διοικητή.Τον σκοτώσανε στο διάδρομοτου Διοικητηρίου με την κατηγορία «ηττοπαθής».
 Την τελευταία βδομάδα του Απρίλη είδαμε σωρούς χαρτιά να καίγονται κοντά στη μεριά που ήταντα εργαστήρια. Καίγανε τα αρχείαΕξαφανίζανε τους κατάλογους των ντουφεκισμένων,
των κρεμασμένων, των σκασμένων με γκάζι,των πνιγμένων στο Γαλάζιο Δούναβη, των φαγωμένων απόσκυλιά,των ξεπνοϊσμένων από βασανιστήρια. Ο Ρώσος ταγματάρχης Πιρόγκωφ σαν είδε τις φωτιέςείπε: «Τους καίνε για δεύτερη φορα».
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΧΩΣΤΕ ΚΑΤΑ ΒΟΥΛΗΣΗ