(Τα βάζεις κάτω...τα μπερδεύεις...και τα βρίσκεις ότι όλα μηδέν)

Τρίτη, 3 Ιουλίου 2012

O AΛΛΟΣ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ

ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΒΡΩΜΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ...ΕΙΔΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΓΙΑΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΥΡΙΣΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΩΝ.ΑΠΛΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ,ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΡΩ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΚOΜΟΥΝΙΣΤΕΣ.ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΑΣΤΕΙΕΣ ,ΤΑ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΘΑΡΤΙΚΑ.ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΛΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΝΙΤΣΑ (ΞΕΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ) ΔΕ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ.Η ΒΛΑΚΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΤΖΕΗΜΣ ΠΑΡΗΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ.ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΚΑΝΑΝΕ ΘΗΤΕΙΑ  ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΣΕ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΕΠΗ...ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ (ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΠΕΡΑΚΗΣ).ΒΑΖΩ ΚΑΙ ΤΑ LINKS ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΗΣ ΚΩΜΩΔΙΕΣ .ΤΟ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΤΗΣ ΑΝΟΗΣΙΑΣ ΣΤΟ ''ΔΩΣΤΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ'' ΠΟΥ ΠΡΩΗΝ ΓΚΕΣΤΑΠΙΤΗΣ ΜΑΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ...ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΣΕ ΝΥΧΤΕΣ ΑΓΡΙΩΝ  ΟΝΕΙΡΩΞΕΩΝ .ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ ΣΕ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΛΆΟΣ ,ΤΗΣ ΕΠΕΝ,ΒΟΡΙΔΙΣΤΕΣ,ΣΤΟΝ ΑΔΩΝΗ ,ΣΕ ΓΕΡΟΥΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ  ΠΟΥ ΨHΦIΣΑΝ Ν.Δ(ΦΟΡΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΤΟΥΣ ΣΤΟΛΕΣ),ΣΕ ΠΑΠΑΔΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΤΕΡΕΣ.ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΑΡΑΦΛΑ ΧΡΥΣΑΥΓΟΥΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΙΣ ΒΡΟΥΝΕ ''ΔΥΣΚΟΛΕΣ'' ΟΥΓΚ,ΟΥΓΚ.ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ (ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕ ΗΤΑΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΕΣ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ) ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΠΩΣ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΤΩΝ ΔΕΞΙΩΝ ΓΙΑ ΙΔΕΟΛΟΓΟΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΑΣΤΕΙΟ.ΜΙΛΑΜΕ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ  ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΜΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟΣ  ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ. Λ.Υ

Δώστε Τα Χέρια - 1971Πολεμική περιπέτεια παραγωγής ART FILMS 1971 , σε σκηνοθεσία Ερρίκου Ανδρέου , σενάριο Βασίλη Μανουσάκη και Αναστασίας Παπαγεωργίου και μουσική Γιώργου Κατσαρού. Πρωταγωνιστούν ο Χρήστος Πολίτης , η Βέρα Κρούσκα , ο Χρήστος Νέγκας , η Ελένη Θεοφίλου κ.α. Η ταινία έκοψε 200.238 εισιτήρια και ήρθε 21η στις 90 ταινίες της χρονιάς.

Υπόθεση : Αθήνα, περίοδος του Εμφυλίου, μεσάνυχτα. Μια ομάδα ενόπλων εισβάλλει στο σπίτι του Αποστόλου και τον υποχρεώνει να τηλεφωνήσει στον υπουργό αδελφό του και να του ζητήσει την απελευθέρωση του συντρόφου τους, κομμουνιστή, αγωνιστή Λουκάκου. Εκείνη την ώρα επιστρέφει στο σπίτι ο γιός του Αποστόλου, έφεδρος αξιωματικός Ανδρέας. Θα ακολουθήσει συμπλοκή στην οποία θα σκοτωθεί ο Αποστόλου και θα τραυματιστεί ένας από τους ενόπλους, ο Γιώργος Δουμάκης. Ο Γιώργος είναι φίλος της αδελφής του Ανδρέα, Φιλιώς που σκοτώθηκε στην Κατοχή.

http://www.youtube.com/watch?v=-tJTYJvvQZs&feature=related


ΔΡΑΠΕΤΕΣ ΤΟΥ ΜΠΟΥΛΚΕΣ

Χρονιά Παραγωγής: 1969 Σκηνοθέτης:ΠΑΠΑΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ Είδος:ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΗΚΟΥΣ, ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ, ΠΟΛΕΜΙΚΗ Σενάριο ΜΟΥΡΑΤΟΓΛΟΥ ΚΩΣΤΑΣ Μοντάζ:ΤΣΑΟΥΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Η ταινία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και αναφέρεται στην επιτυχή προσπάθεια μιας ομάδας Ελλήνων να δραπετεύσουν από το στρατόπεδο του Μπούλκες και να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Το Μπούλκες ήταν μια πόλη υποδοχής ελλήνων προσφύγων του Εμφυλίου Πολέμου 1945- 1949. Η απόδραση έγινε επειδή οι εξόριστοι τότε ηγέτες του παράνομου Κ.Κ.Ε. άρχισαν να εξοντώνουν τους παλιούς τους συντρόφους, οι οποίοι δεν ασπάζονταν τις απόψεις της κλίκας του νέου Γ.Γ. του κόμματος Νίκου Ζαχαριάδη. Η ατμόσφαιρα στο στρατόπεδο ήταν αφόρητη από κάθε άποψη.

http://www.youtube.com/watch?v=u0r9e2v2tq4&feature=related

ΓΡΑΜΜΟΣΧρονιά Παραγωγής: 1971 Σκηνοθέτης: ΜΑΧΑΙΡΑΣ ΗΛΙΑΣ Είδος: ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΗΚΟΥΣ, ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ, ΠΟΛΕΜΙΚΗ Σενάριο:ΔΕΤΖΩΡΤΖΗ ΚΑΙΤΗ Δ/ντής Φωτογραφίας: ΧΑΣΑΠΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ Μοντάζ: ΜΑΧΑΙΡΑΣ ΗΛΙΑΣ Ενδυματολόγος: ΔΕΤΖΩΡΤΖΗ ΠΙΤΣΑ
Μουσική Επιμέλεια: ΦΡΕΝΤΖΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σύνοψη της υπόθεσης:
Στην περίοδο της Γερμανικής Κατοχής, δύο αδέλφια, ο Τάκης και ο Χρήστος, πολεμούν με σθένος τον κατακτητή. Ο ένας ανήκει σε μια αντιστασιακή ομάδα κι ο δεύτερος σε κάποια άλλη. Μετά την αποχώρηση των Γερμανών, τα δύο αδέλφια βρίσκονται σε αντίπαλα στρατόπεδα. Ο ένας είναι καπετάνιος του Ε.Λ.Α.Σ. και ο άλλος λοχαγός του ελληνικού στρατού. Στην προσπάθεια του Ε.Λ.Α.Σ. να καταλάβει το Σύνταγμα χωροφυλακής Μακρυγιάννη, ο ένας αδελφός χάνεται. Λίγο προτού ξεσπάσει ο Εμφύλιος, ο άλλος αδελφός παίρνει μετάθεση για τη Φλώρινα. Εκεί, οι ήρωες θα ζήσουν από κοντά τα τραγικά γεγονότα του Εμφυλίου, μέχρι την ολοσχερή συντριβή των ανταρτών στην κορυφογραμμή του Γράμμου.

http://www.youtube.com/watch?v=pwRTreZOxZA&feature=related

ΕΛΕΝΗ

«Στις 28 Αυγούστου 1948, μια ζεστή αποπνιχτική μέρα, γύρω στις δωδεκάμισι, μερικές χωριάτισσες ζαλωμένες ξύλα κατέβαιναν ένα απόκρημνο μονοπάτι πάνω από το χωριό Λια, έναν οικισμό με σταχτιά λιθόχτιστα σπίτια σε μια βουνοπλαγιά κάτω ακριβώς από τα ελληνοαλβανικά σύνορα. Όπως οι γυναίκες αντίκρισαν το χωριό στα πόδια τους, απάντησαν μια φριχτή συνοδεία.
Μπροστά και πίσω, κρατώντας τουφέκια, ήσαν κάμποσοι από τους κομμουνιστές αντάρτες, που κατείχαν το χωριό τους τελευταίους εννιά μήνες —ο εμφύλιος πόλεμος στην Ελλάδα συνεχιζόταν. Φρουρούσαν δεκατρείς δεσμώτες, που βάδιζαν για εκτέλεση ξυπόλυτοι, τα πόδια τους μαύρα και πρησμένα από το φάλαγγα. Κάποιος, ανήμπορος από το ξύλο να βαδίσει ή έστω ν’ ανακαθίσει, ήταν δεμένος πάνω σ’ ένα μουλάρι.
Ανάμεσα στους κατάδικους ήσαν και πέντε χωριανοί του Λια: Τρεις άντρες και δύο γυναίκες. Η πιο ηλικιωμένη σκουντούφλαγε με το χαμένο βλέμμα της τρέλας. Ήταν η θεία μου Αλέξω Γκατζογιάννη, πενήντα έξι χρονών. Η νεότερη, με καστανωπά μαλλιά, γαλανά μάτια και ξεσκισμένο λουλακί φουστάνι, έπιασε το βλέμμα από τις συγχωριανές της και κούνησε το κεφάλι της. Ήταν η μάνα μου, Ελένη Γκατζογιάννη, σαράντα ενός χρονών…».

http://www.youtube.com/watch?v=Gmcc-LTrceQ&feature=relatedΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΧΩΣΤΕ ΚΑΤΑ ΒΟΥΛΗΣΗ