(Τα βάζεις κάτω...τα μπερδεύεις...και τα βρίσκεις ότι όλα μηδέν)

Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2013

Φώτης Γιαγκούλας: Ο απέθαντος και άλλες ληστρικές ιστορίες

Μια αιματοβαμμένη τοιχογραφία της Ελλάδας των χρόνων 1910-1936, με πρωταγωνιστές τους τελευταίους ληστές και λήσταρχους. Μια Ελλάδα που δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από την Άγρια Δύση, γεμάτη παράνομους και επικηρυγμένους με μεγάλα χρηματικά ποσά που διαφέντευαν τα ελληνικά βουνά και τους λόγγους. Ένα σκηνικό τρόμου και φρίκης με πρωταγωνιστές τους ληστές Λιόλιο, Σκαρτσώρα, Γκαντάρα, Καραθανάση, Μπασμπάνη, Μπλαντέμη, Κοτσαδάμ, Περικλή Παπαγεωργίου, αδελφούς Μπαμπάνη, Τσαμήτα, Τζατζά πατέρα και γιο, Λόλα, καπετάν Γιάννη Καρατζοβάλη και τις πολυάριθμες και άγριες συμμορίες τους. Με κορυφαίο όλων, τον θρυλικό και φοβερό λήσταρχο Φώτη Γιαγκούλα, τον πλέον "ωραίο των ορέων", τον "βασιλέα" όλων των ληστών του Μεσοπολέμου, με αδιαμφισβήτητο βασίλειό του τον Όλυμπο. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου ο αναγνώστης θα γνωρίσει μια εποχή άγνωστη, σκληρή, ηρωική και ταυτόχρονα δόλια. Μια εποχή φτώχειας και λεβεντιάς. Προδοσίας και μίσους. Έρωτα και θανάτου. Με τους πολιτικούς χαμένους στη διαπλοκή και τη διαφθορά της εξουσίας και τους ληστές δυνάστες της ζωής των ανθρώπων. Μια εποχή με κυρίαρχη την ελπίδα για το ξημέρωμα μιας καλύτερης και πιο δίκαιης μέρας. Μιας καλύτερης ζωής.

Tα βιβλία του Τζανακάρη δε τα διαβάζεις ,τα ζεις...Λ.Υ

3 σχόλια:

 1. Συμερίζομαι τον ενθουσιασμό.Τα ληστρικά με απασχόλησαν για πολλούς λόγους.
  Έχω του Τζανακάρη το "Τα παλικάρια τα καλά σύντροφοι τα σκοτώνουν''-το είχα και στα προτεινόμενα παλιά και καλά.Ξέρεις αν αυτό 'εχει νέο υλικό ή είναι νέα συσκευασία του νέου εκδότη?
  Και δεν είναι και φθηνά...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τα παλικάρια τα καλά σύντροφοι τα σκοτώνουν θα είναι το χριστουγεννιάτικο δώρο μου... Είναι νέο υλικό ,όπως έχω καταλάβει, από τα σχόλια του στο κείμενο.
  Τα 3 της μικρασίας ,και του Αβδούλ Χαμίτ είναι εξίσου απολαυστικά.
  Είμαι σε αναζήτηση και το <>...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΧΩΣΤΕ ΚΑΤΑ ΒΟΥΛΗΣΗ